vrijdag 19 februari 2010

Persbericht: Inspraak bouwplan verkiezingsthema in Gouda

Omwonenden Ambachtsschool eisen duidelijkheid van lijsttrekkers

GOUDA - De vijf grootste partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gouda moeten zich uitspreken over inspraak van burgers bij bouwplannen. In hun verkiezingsprogramma's spreken ze mooie woorden over inspraak voor burgers, maar omwonenden van de voormalige Ambachtsschool aan de Graaf Florisweg willen concretere toezeggingen.

In een open brief aan de lijsttrekkers van PvdA, CDA, Christenunie, VVD en GroenLinks vragen ze de belofte dat ze in een vroeg stadium betrokken worden bij de ontwikkeling van plannen voor het oude schoolgebouw. Ze herinneren de partijen in hun  open brieven aan de verkiezingsprogramma's van de diverse partijen.
De voormalige Ambachtsschool is een blok aan het been van de gemeente Gouda. Doordat het een Rijksmonument is, zijn de mgoelijkheden voor een andere invulling beperkt. Enkele jaren geleden strandde een ambitieus plan voor een woontoren van 11 verdiepingen naast het complex, na succesvolle acties van de omwonenden.

Eind vorig jaar presenteerde het gemeentebestuur een nieuw plan. Volgens de omwonenden was dit plan ook slecht uitgewerkt. Omwonenden zouden op de grens van hun tuin een kale wand krijgen, die enkel nodig is omdat de parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen onder de huizen zouden moeten komen. De plannen liggen opnieuw in de ijskast, sinds de projectontwikkelaar failliet ging.

De buurtbewoners claimen dat zij voldoende vakkennis in huis hebben om een professionele, opbouwende bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de plannen. Ze vragen de lijsttrekkers vóór de verkiezingen te reageren op de oproep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten